Ziggo postcodecheck: Check hier jouw snelheid en prijs!

Ziggo postcode check

Interesse in alles-in-1 van Ziggo? Ziggo is één van de populairste alles-in-1 providers van Nederland. De goede prijs-kwaliteitverhouding kan één van de redenen zijn voor deze populariteit. Doe hieronder de postcodecheck van Ziggo en zie de prijzen op jouw adres.

Trouwens goede redenen om voor Ziggo te kiezen zijn het betrouwbare internet (beste internet in 2019 volgens Tweakers) en een ruim pakket aan tv-entertainment. Tot slot kan je bij Ziggo gratis meerdere tv’s aansluiten door een kabel te trekken naar tv’s met DVB-C.

Wat is de te behalen internetsnelheid van Ziggo op mijn postcode?

Ondanks dat Ziggo 4 pakketten aanbiedt met elk hun eigen internetsnelheid is het geen uitgemaakte zaak dat je op jouw postcode al deze 4 snelheden kan bestellen. Zo is het snelste pakket (1000 Mbit download en 50 Mbit upload) op veel postcodes niet leverbaar.

Automatisch komen klanten dan indien zij de hoogste snelheid willen op hun postcode uit bij het Max-pakket. Met dit pakket behaal je een internetsnelheid van 500 Mbit download en 40 Mbit upload. Naast dit pakket kan je ook kiezen voor goedkopere pakketten.

Zodoende behaal je met het Complete-pakket dat de op twee na snelste en meest populaire pakket is een snelheid van 250 Mbit download en 25 Mbit upload. Met het minst snelle pakket (start) behaal je een snelheid van 75 Mbit download en 10 Mbit upload.

Tot slot, wanneer je in Zeeland woont is het goed mogelijk dat eruit de postcodecheck van Ziggo komt dat je geen internet, tv en vast bellen kan bestellen. Dit klopt, aangezien Zeeuwen voor kabelinternet alleen terecht kunnen bij alles-in-1 van Caiway.

Ziggo beschikbaarheid postcode

Mocht je jezelf afvragen hoe het zit met de beschikbaarheid van Ziggo op jouw postcode, dan kan je gerust gesteld worden. Aangezien Ziggo beschikbaar is bij 95% van de Nederlandse huishoudens.

Afgezien van het gegeven dat Ziggo op veel postcodes in Nederland aanwezig is kan het voorkomen dat Ziggo niet op jouw adres aanwezig is. In dat geval heeft vaak een andere provider het kabelnetwerk aangelegd.

Veelal zal dit Caiway of Delta zijn. Goed om te weten is dat beide bedrijven zich steeds meer richten op glasvezel. Hoe dan ook, aangezien Ziggo geen gebruik maakt van andermans netwerk is Ziggo dus niet beschikbaar als zij haar kabelnetwerk niet op jouw postcode heeft aangelegd.

Glasvezel check Ziggo

Door de populariteit van glasvezel zijn nieuwe of bestaande Ziggo-klanten steeds vaker op zoek naar haar glasvezel check. Aangezien Ziggo van één soort netwerk gebruik maakt hoef je hiervoor geen andere postcode check te doen dan hierboven.

Niettemin is het hierbij wel goed te vermelden dat Ziggo niet voor 100% gebruik maakt van glasvezel. Haar internetnetwerk bestaat namelijk voor 95% uit glasvezel. De laatste 5% tot jouw woning verloopt via een coax-kabel.

Mede hierdoor biedt Ziggo officieel kabelinternet aan. Ten opzichte van 100% glasvezel is alleen de uploadsnelheid bij Ziggo lager. Een hoge uploadsnelheid is voor vele huishoudens nog toekomstmuziek en is Ziggo één van de snelste providers op hun adres.

Alleen internet en tv van Ziggo meenemen in de postcodecheck

Alhoewel een aansluiting voor vast bellen tegenwoordig niet duur is kan het heel goed voorkomen dat je tegenwoordig geen gebruik meer maakt van vast bellen. In zo’n geval kan je er voor kiezen om een abonnement te nemen met alleen internet en tv.

Momenteel bespaart het weglaten van vast bellen in het alles-in-1 pakket bij Ziggo €1 per maand. Ofwel het levert je €12 per jaar op wanneer je geen vast bellen neemt bij Ziggo. Overigens is dit exclusief het variabele tarief van €0,13 p.m. plus een startarief van €0,13.

Hoe dan ook, als je alleen de internet en tv-abonnementen van Ziggo wilt vergelijken kan je hierboven bij de postcodecheck het vinkje bij vast bellen uitschakelen.

Alleen de abonnementen met internet van Ziggo vergelijken

Kies bij de Ziggo postcodecheck voor één van de volgende pakketten
Kies bij de Ziggo postcodecheck voor één van de volgende pakketten

Naast het weglaten van vast bellen kan je bij Ziggo ook televisie weglaten. Afhankelijk van het gekozen pakket bespaart je dit €5 tot €20 per maand. In tegenstelling tot vast bellen levert deze besparing wel degelijk een lucratief bedrag op van €60 tot €240 per jaar.

Bovendien is het interessante aan abonnementen met alleen internet van Ziggo dat je gebruik kan maken van de tv-app van Ziggo. Hoewel je niet alle 150 tv-zenders zal kunnen bekijken kan je toch de meeste basiszenders kijken vanuit de app als je dit tegelijkertijd besteld.

En doordat de tv-app (Ziggo Go) beschikt over Chromecast ondersteuning en een speciaal ontworpen app op Apple TV kan je ook nog altijd streamen naar groot scherm.

Standaard alles-in-1 abonnementen van Ziggo in de postcodecheck

In tegenstelling tot KPN Hussel kent Ziggo minder flexibiliteit op het gebied van vormgeven van het alles-in-1 pakket. Ondanks dat dit nadelig klinkt hoeft dit niet, want je kiest eenvoudig één van de vier standaard alles-in-1 abonnement van Ziggo.

PakketStartCompleteMaxGiga
Downloadsnelheid50 Mbit250 Mbit500 Mbit1000 Mbit
Uploadsnelheid5 Mbit25 Mbit40 Mbit50 Mbit
Tv-zenders8080125125
Interactieve tvMatigStandaardGoedGeweldig
Vast bellen€0,13 p.m.€0,13 p.m.€0,13 p.m.€0,13 p.m.
Prijs per maand€54,00€69,00€89,50€99,50
Bekijk pakketBekijk StartBekijk CompleteBekijk MaxBekijk Giga

Kan je ook kiezen voor glasvezel bij Ziggo?

Nee, helaas kan je bij Ziggo niet kiezen voor glasvezel. Dit gezegd hebbende betekent het niet dat Ziggo haar internet- en tv-signaal helemaal niet laat verlopen over glasvezel. Dit is wel degelijk zo alleen het laatste stukje tot de woning gaat via de kabel.

Zie het artikel glasvezel of Ziggo voor welk soort aansluiting je moet gaan. Over het algemeen is het bekend dat je met internet dat volledig over glasvezelinternet verloopt sneller internet haalt dan met kabelinternet van Ziggo.

Echter, ondanks dat glasvezel sneller is betekent het niet dat internet van Ziggo slecht is. Met Ziggo behaal je op het gebied van downloadsnelheid vrijwel dezelfde snelheden als bij glasvezel. Alleen de uploadsnelheid wat in de toekomst belangrijk wordt ligt lager bij Ziggo.

Ben je eruit? Overstappen na de Ziggo postcodecheck doe je zo!

Wanneer je hebt besloten om te gaan overstappen naar Ziggo, dan hoef je slechts enkele stappen te volgen. Zodoende moet je altijd in de eerste plaats eerst kijken of je vaste contacttijd (meestal 12 maanden) van je abonnement bij de huidige provider is afgelopen.

Is dit het geval? In dat geval kan je het bestelformulier op de website van Ziggo invullen. Je zult zien dat zij voor de rest alles regelt. Van het opzeggen van het abonnement bij je huidige provider tot het bezorgen van het alles-in-1 pakket.

Het enige wat jij als nieuwe Ziggo-klant moet doen is op de ingangsdatum het doe-het-zelf-pakket installeren. Ofwel de wifi-modem en de tv-ontvanger. Lukt het installeren niet? Neem contact op met Ziggo en zij laat indien nodig een monteur (gratis) langskomen.